Grubi takon përfaqësues të shoqërisë civile të komunitetit rom: Sensibilizim masiv për procesin e regjistrimit

Shkup, 24 mars – Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi ka pritur në takim përfaqësues të shoqërisë civile të komunitetit rom në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Bashkëbisedimi mes Grubit dhe përfaqësuesve të komunitetit rom ka qenë me fokus pikërisht në rëndësinë e regjistrimit të popullësisë dhe me theks të veçantë tek komuniteti rom i cili duhet të vihet në lëvizje që të përmbushë këtë obligim qytetarë, derisa mesazhi tek ata do të përçohet përmes personaliteteve të cilët kanë ndikim.

Grubi me bashkëbiseduesit konstatuan se sensibilizimi më i madh i popullatës në përgjithësi por dhe i komunitetit rom në veçanti do të sjellë numër sa më të madh të të regjistruarve derisa në anën tjetër edhe vet shteti do të ketë një pasqyrë sa më të qartë të gjendjes së popullatës në vend.

Në fund të këtij takimi, Grubi para përfaqësuesve të komunitetit rom u shpreh se dikasteri që ai drejton është shtëpi e të gjithë komuniteteve duke ofruar kështu bashkëpunim për të gjitha komunitetet në vend.