GRUBI-BOMGARTNER: Sakrificat e vendit tonë meritojnë shpërblim nga Brukseli

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot në kabinetin e tij takoi ambasadorin e ri të Francës, z. Siril Bomgartner.

Në këtë takim, Grubi i theksoi bashkëbiseduesit se Maqedonia e Veriut gjatë viteve të fundit ka shënuar përparim të dukshëm në drejtim të vendosjes dhe respektimit të vlerave Evropiane dhe që vendi edhe në të ardhmen do të vazhdojë të lëvizë në po të njëjtën rrugë.

Gjithashtu gjatë këtij takimi u diskutua edhe për hapat konkret të ndërmarrë me qëllim intensifikimin e bashkëpunimit dypalësh midis Maqedonisë së Veriut dhe Francës edhe atë rritjes së bashkëpunimit ekonomik midis dy vendeve tona.

Grubi dhe Bomgartner diskutuan rreth konferencës së parë ndërqeveritare me shpresë që e njëjta të mbahet në dhjetor siç ishte planifikuar bashkë me Brukselin.

Grubi gjithashtu theksoi se të gjitha të arriturat e vendit tonë janë në bashkëpunim me partnerët tanë ndërkombëtar, andaj dhe theksoi nevojën për ndihmesën e Bashkimit Evropian me qëllim tejkalimin e situatës së panevojshme të krijuar me Bullgarinë.

Qytetarët e vendit tonë kanë bërë sakrifica të mëdha për ëndrrën tonë të përbashkët euroatlantike andaj dhe meritojnë që ta shohin dhe ndjejnë edhe shpërblimin dhe solidaritetin nga Bashkimi Evropian.

Aktivitete